به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از تهران، دکتر فرزاد جهان بین در اتحادیه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی، با اشاره به لزوم اهتمام همگانی برای تحقق شعار سال، اظهار داشت: جهش تولید با مشارکت مردم، نیازمند اصلاح فرهنگ اقتصادی در کشور است که این مهم باعث ارتقای امید و اعتماد در جامعه نیز میشود.
وی افزود: مقام معظم رهبری امسال را سال "جهش تولید با مشارکت مردم" نامگذاری کردند و در اینجا جهش تولید و مشارکت مردم نیست، بلکه در این نامگذاری جهش تولید با مشارکت مردم است و این بدین معناست که جهش تولید با مشارکت مردم رخ میدهد.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: جهش به معنای پریدن و با توجه به معنای موتاسیون، همراه با تغییرات زیستی ماندگار است، به عبارتی باید تغییری جدی که موجب تاثیرات جدی ماندگار در طینت نظام اقتصادی میشود، صورت گیرد و اساساً مشارکت مردم جزء لاینفک این اقتصاد شود.
وی ادامه داد: در حال حاضر سهم دولت در اقتصاد کشور ۸۰ درصد، سهم بخش خصوصی ۱۳ درصد و سهم تعاونیها ۷ درصد است، در حالی که در چین شرکتهای خصوصی ۶۰ درصد تولید ناخالص داخلی و ۸۰ درصد اشتغال شهری را تشکیل میدهند و ثروت خصوصی هم ۷۰ درصد از سرمایهگذاری را تأمین میکند.
وی افزایش سهم مردم در اقتصاد را معیار واضحی برای میزان جهش تولید دانست و اظهار کرد: اگر مثلاً ۸۰ درصد سهم دولتی به ۵۰ درصد و ۲۰ درصد سهم خصوصی واقعی و تعاونی به ۵۰ درصد برسد، میتوانیم بگوییم جهش رخ داده است.
جهان بین، خاطرنشان کرد: یکی از این عوامل، عامل سیاسی است، بدین معنا که حکومت باید بستر مشارکت واقعی مردم را فراهم کند، نگاه سیستمی به جای نگاه شخصی و مردم گرایی صوری و رانتی باید حاکم شود، حکومت باید شرایطی فراهم کند هر کس که میتواند نقش آفرینی کند میدان را باز ببیند و اگر قدرت از خود نشان داد، قدرت حکومت نیز به حمایت از او بیاید و جمع این دو قدرت، مثمر ثمر واقع شود.
وی با اشاره به تعلیم و تربیت مهارتی، تعلیم و تربیت اجتماعی، تعلیم و تربیت تخصصی و تعلیم و تربیت هویتی، گفت: باید این چهار مورد در آموزش عالی مورد توجه باشند و صرف تکیه به آموزش نمیتواند نیروی مناسبی در دانشگاه برای جهش تولید تربیت کند.
وی تصریح کرد: به نظر می رسد نگاه پلتفرمی است که میتواند زیرساخت مشارکت مردم را فراهم کند و جهش هم ایجاد کند، به عنوان نمونه، شرکت Airbnb با ۱۰ میلیارد دلار سرمایه، ۱۰ میلیون کاربر، ۵۰۰ هزار نقطه اقامتی و تعداد بسیار کمی نیرو اداره میشود و در سال ۲۰۲۰، حدود ۴ میلیارد دلار سود داشت.
وی یادآور شد: دانشگاه آزاد اسلامی با تحلیلی درست، سراغ پلتفرمها رفته و پلتفرم "ست" در همین زمینه قابل ارزیابی است، در رویکرد پلتفرمی، مفهوم تولید بدون کارخانه و به عبارت دیگر کار در کنار خانه مطرح میشود و امکان مشارکت گسترده مردم در امر تولید فراهم میشود.
انتهای پیام. /